Banken og meg…Del 3

Sannelig min hatt, jeg fikk faktisk telefon fra banken!  I jøssenavn, tenkte jeg, da den veldig blide mannen i andre enden presenterte seg som banksjefen!!!!  Jeg ble nesten litt svett, for jeg er ikke vant til å snakke med noen som har innflytelse.  Siden jeg ikke helt vet om han vil at jeg skal bruke navnet hans, så refererer jeg heretter til ham som Selveste Banksjefen, forkortet til SB.

”Du er visst ikke fornøyd med banken min du”,  sa han, og jeg sa at jo da, det stemmer vel akkurat det.  ”Kan du fortelle meg hva du er misfornøyd med da?” sa han.  Oh jess, tenkte jeg, nå skal jeg sannelig grille Selveste Banksjefen så mør at kjøttet slipper beinet, men så besinnet jeg meg.  SB var jo faktisk interessert i hva som plaget meg, og mer enn villig til å svare på spørsmål.

 Jeg bestemte meg for å la det stå til. Hvorfor er det sånn at jeg har råd til å betale utgiftene mine, men ikke råd til å få det enklere økonomisk, spurte jeg. ”Tja” sa SB, det er mange faktorer som spiller inn, betalingsevne, betalingsvilje, sikkerhet, inntekt og så videre”  Jaha, sa jeg, jeg VIL jo betale gjelda mi, jeg vil jo gjøre det bedre for meg selv, hvorfor kan jeg ikke det????? Greit at jeg ikke tjener allverdens, men jeg klarer jo å betale for meg allerede, og huset mitt er ikke belånt til pipa????   ”Sånn her er det” sa SB, ”banken din tar ikke over kredittgjeld sånn helt uten videre.”  Jamen, sa jeg, er vel bedre om jeg har lån med sikkerhet, enn usikrete forbrukslån???(jeg brukte de fineste bankordene jeg kjenner, for det må man når det skal høres ut som om man har peiling)  ”Jooooo,” sa SB, det er vel det….. Jeg hadde fortsatt en masse greier jeg vile ha svar på, men BS hadde det litt travelt, og det hadde egentlig jeg også.Han foreslo et møte på hans kontor i neste uke, der vi kunne snakke om alle disse bankgreiene som jeg ikke skjønner logikken i.  

Jeg takket pent ja, for det er veldig flott å få audiens hos Selveste Banksjefen, og jeg tenker at om det er NOEN som skal kunne forklare dette så jeg skjønner, så er det han!   Dessuten er han sikkert veldig travelt opptatt, for han har mange penger å holde rede på, så jeg er egentlig litt smigret over at han i det hele tatt gadd å ringe meg.

Planen er som følger, og shhhhhh, ikke et ord til SB, for da faller hele greia i fisk.

1. Spør om å få lån.

2. Få et skikkelig svar på hvorfor jeg ikke får lån.

3. Få en redegjørelse på om jeg er fattig eller rik.

4. Finne ut hvor mye penger jeg MÅ tjene for å få lån.

5. Eventuelt……

Og det er HER, kjære leser, under punkt 5, at jeg trenger litt assistanse…..

Mange har ringt meg med samme historie som meg, mange har prøvd å komme med gode råd, og én ville kjøpe meg for en ukjent sum.( Vedkommende gris, her er svaret ditt forresten: Pffffffffffffffffff og æsj! )

 Hva ville DU spurt Selveste Banksjefen om hvis du skulle i møte med ham?  Post gjerne DINE spørsmål i kommetarfeltet rett under her, for nå har vi sjansen! 

6 kommentarer om “Banken og meg…Del 3

 1. Det som er mest provoserende er jo bankens forsøk på å pushe på deg produkter som banken selv konstaterte at du ikke har råd til å betjene. Dette innsalget er jo ikke noe den enkelte kundebehandler finner på– de har jo en instruks fra noen om å prøve å selge dette. Har de ikke lært mer etter Røeggen-saken og skandalene rundt de «strukturerte spareproduktene»? Det burde være forbudt ved lov å bruke tittelen «kunderådgiver» for en som er en selger. Det er som å kalle iskremselgeren for «kostholdsrådgiver».

  Liker

 2. «Hvorfor nekter de en refinansiering som medfører en merutgift på kr 150 pr måned fordi de mener at du ikke kan betjene dette, samtidig som de mener at du godt kan klare å betale kr 600 pr måned for en forsikringsavtale de prøver å selge deg? Hvorfor er ikke dine sikkerhetsmarginer plutselig så viktige lenger dersom det er banken som ligger an til å tjene på at din økonomi blir mere utrygg?»

  Det spiller jo ingen rolle om det produktet de prøver å selge deg er «nyttig» eller ikke– har du ikke 150 kroner i reserve hver måned, så har du ihvertfall ikke 600.
  Uansett om du får refinansiert i Banken så bør du i etterkant begi deg ut på shopping for å se om du får en bedre økonomi av å involvere andre banker. Oddsene ville jeg har sagt er gode.

  Liker

 3. Og igjen.. en bankrådgiver er ikke en nøytral rådgiver. Det er en selger. Av og til en ansvarsfull og hyggelig selger, men likefullt en selger.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s