Å parkere eller ikke parkere,en pausefisk mens vi venter på telefon fra banken!

Storbyer har eksentrikere, småbygder har bygdetullinger.  Sånn har det alltid vært, og det forblir sikkert sånn til evig tid, eller til zombieapokalypsen kommer…Selv om noen hevder den allerede er kommet og har infisert alle med smart-telefon eller nettbrett.

Her i Hammerfest har vi noe som er helt sjeldent. Vi har ingen zombier, men vi har en parkeringsvakt som heter Goggen.

Han er en kultperson. Han er parkeringsvakt og eks-drosjesjåfør.  Han samler på bilder fra Hammerfest, har en imponerende samling faktisk, og har mange sterke meninger. Han er et eventyr til forargelse og glede, og uansett hva du mener om ham, er det umulig å være likegyldig.

Han har til og med fått egen FB-gruppe, Hvor er Goggen?

Den finner du her:            https://www.facebook.com/groups/169979786523254/

Så nå er det en drøss med Hammerfestinger som leter etter Goggen, ikke for å unngå bot, men for å ta bilde av ham å poste på FB!

Det er forresten enkelt å skaffe seg en parkeringsbot.  Det som er litt verre, er å finne seg et sted å skaffe den på!  I dag kjørte jeg rundt og rundt for å finne et sted som ikke koster 49 kroner for to timer, eller ligger så langt unna jobben at jeg må gå mer enn tretti  meter! Nå er det snart sånn at det ikke lenger lønner seg å jobbe, for parkeringsselskapet tar alle pengene mine!  Selv utafor treningssenteret er det dyrt å parkere! Nesten så man fristes til å la bilen stå hjemme neste gang man skal dit, for med medlemsavgiften og parkering, så er det så dyrt at jeg ikke engang kan gå å spise på gatekjøkkenet etterpå!  Du kan selvfølgelig bare GÅ eller ta bussen til jobben sier du…NEI !  Jeg er fra Finnmark!!!! Vi går IKKE! Såfremt det ikke er gåing for helsas skyld, og da gjerne med hund eller staver, eller veldig fort til bilen, fordi det er så innmari kaldt. Dessuten , om det var så himla sunt å gå, så hvorfor er det så mange sjuke tjukkaser som gjør det?  Alle som gikk skulle jo i teorien være både tynne og sunne?

Men Goggen…han går runden sin, hver dag.

Personlig lar jeg meg fascinere av mennesker som pusler med sitt, og ikke lar seg påvirke i nevneverdig grad av om folk er enig i alt du sier eller ikke.  Det er noe besnærende med denne Goggen, som smiler hver dag på jobb, enda han har en jobb de fleste av oss ville tygget av oss en fot og en arm for å slippe å ha.  Men Goggen er bare blid. Om det er storm eller stille, så spaserer han rundt med gule lapper til dem som fortjener det, og et advarende ord til oss som ikke fortjener det, og et evig fornøyd fjes.

Goggen: hva er hemmeligheten ?  Hvordan klarer du å være så komfortabel i eget skinn og så tilsynelatende fornøyd med livet og tilværelsen?

Jeg er misunnelig på Goggen.   Kjempemisunnelig faktisk…  Jeg vil også våge å si alt jeg tenker på, for så å gi faen i hva andre mener om det!  Jeg vil også være blid hele tida, og jeg vil også ha egen FB-gruppe.. Eller…nei det vil jeg ikke, for siden jeg er ofte er sint og gretten, ville det nok blitt en sånn Pass-Deg-For-Trine-gruppe, og DET er jo ikke koselig,  jeg ville sikkert bare bli lei meg, og enda litt mer grinete av det.  Og sikkert temmelig oppgitt, sånn i tillegg til fortvilelsen over å være bankerott….

5 kommentarer om “Å parkere eller ikke parkere,en pausefisk mens vi venter på telefon fra banken!

  1. Sikkert ikke så dumt med sånn «Pass deg for meg» gruppe. kan ha sine fordeler det. Tenk f.eks komme inn på kafe og alle bord er opptatt. Nå «jeg» kommer går alle og så får man bord og kaffe. Noen å snakke med får man også fordi betjeningen er betalt for å være hyggelig og lytte og det vil ikke være noen der å avbryte og ha egne ekle meninger og betjeningen er alltid enig.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s