Å banke eller ikke banke….

Fikk Telefon fra Dnb.  Selveste erkekonkurrenten til min såkalte bank.  De syntes det var skikkelig synd at jeg var så ulykkelig i selskap med Sparebank1, og ville ihvertfall snakke med meg for å finne ut om jeg virkelig er så fattig at jeg ikke kan hjelpes.  Ok, sa jeg, jeg vil gjerne ha en uttalelse fra en annen bank, så vi avtalte møte i dag kl 10.30.  

Jeg troppet opp i Dnb, nydusjet og fin, og ble møtt av en svært hyggelig dame, fikk kaffe og en stol å sitte i.  Jeg oppga alle de samme tallene til henne , både vedrørende inntekt og utgifter.  Den hyggelige damen regnet og regnet, og jeg ble litt matt. For hun hadde et pokerfjes uten like, og det gikk ikke an på noen måte å forstå hva hun tenkte.  Jeg derimot, tenkte FAEN, nå er alt håp ute, for det tenker man gjerne når man er en fattigfrans på laveste steg i samfunnet. Men så så hun på meg med et lurt smil.  Du, sa hun, jeg kan faktisk ikke med min beste vilje se at du ikke skulle klare dette her, vi gir deg lån vi!  Også smilte hun masse, og det gjorde jeg også, og plutselig ble alt så utrolig fint!   Tenk, jeg er RIK, rik nok til å ha huslån!  Helt selv, uten kausjonist, og uten å måtte be mine foreldre om hjelp!  Den hyggelige damen sa det som det er, at jeg ikke er veldig rik, og det kommer ikke til å være veldig mye igjen å spille på hest for når alt som skal betales er betalt.  Men hun mente at det hadde man vel ikke som nyseparert alenemorstudent, og sålenge jeg selv skjønte at jeg ikke er millionær, så skulle vel ikke det være noe i veien for å få lån.   Hun spurte meg hvilken begrunnelse min forrige bank hadde for å nekte meg hjelp, og så veldig forvirret ut da jeg sa at det var på grunn av manglende betalingsevne og høy gjeld.  Hun sa at riktignok hadde jeg ikke en fantastisk inntekt, men den var ikke urovekkende lav heller.  Og siden sikkerheta for lånet var god, og jeg faktisk kom til å ende opp med KUN ett eneste lån å betjene når hun hadde gjort sin jobb, så kom dette til å gå så fint. Jeg ble så glad at jeg kunne grått, for denne tilliten jeg nå ble vist, var så utrolig varmende, og hele min tro på framtida ble gjenopprettet med en eneste gang!  Og denne damen og denne banken trodde på meg!  Trodde på at jeg skulle greie dette! Jeg hadde ikke regnet meg bort, tallene mine var realistiske, trodde på at det gikk å satse på meg!

Så nå er det bare å samle sammen alle papirer den hyggelige damen i DnB ville ha, og så er jeg i boks!  Nå får jeg anledning til å klare meg selv, med hodet høyt hevet, og gjenopprettet verdighet! Den hyggelige damen har ordnet det sånn at jeg faktisk får innfridd all smådilldall-gjeld, og kommer til å sitte igjen med kun huslånet.  Jeg kommer til å betale ca 400,- kr mer pr mnd i huslån, men har spart en utgift på ca 2000,-  Ergo er jeg faktisk 1600- bedre stilt pr mnd enn før… men først og fremst er jeg fri!  Det den hyggelige damen i den hyggelige banken DnB har gjort for meg i dag, er mer enn å være min økonomiske samarbeidspartner.   De har gjort seg til mine venner, som var villige til å stille opp, og ha tro på meg.  Riktignok en kjøpt og betalt venn, men vennskap skal aldri undervurderes.  Min nye bank og jeg, vi skal gå en lys framtid i møte sammen. Hånd i hånd, lomme mot lomme.  Og jeg er glad!

Til min gamle bank har jeg bare dette å si…   Snakkast….NOT!  

5 kommentarer om “Å banke eller ikke banke….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s