Åndenes makt og makt over ånden….

Jeg har vært på alternativmesse…  I Hammerfest, sammen med min gode venninne.  

I utgangspunktet er vel jeg som en hvilken som helst gjennomsnitlig overtroisk finnmarking. Vi har alle vokst opp med respekt for alle «gammelfinner» (altså aldrende samer) for disse kunne være skumle å havne på kant med.  Vi var redde for draugen, og nordlyset som ville komme å ta oss om vi viftet med noe hvitt.   Ikke spør hvor dette kommer fra, for jeg har virkelig ingen aning.

I utgangspunktet hadde jeg derfor et relativt åpent sinn når jeg betalte 200,- for å komme inn i messelokalet.  Det første jeg møtte, var en skål med spådommer eller visdomsord i.  Trekk en lapp, fikk vi beskjed om , så da gjorde jeg det.  Der sto det en skikkelig dritlang spådom om at framtiden lå foran meg, og fortiden måtte legges bak meg, men det visste jeg forsåvidt fra før, så jeg lo bare.  

Vel inne i messseområdet var det masse små boder, der du kunne få lest kort, i hender, kjøpe stein, søkevinkler og gud vet hva. Alt dekket av nervøs fløyel i assorterte fager, og batikk og engler og hjerter. Alle gode ting altså. Det fantes en bitteliten, energisk dame med krøller, som gav noe hun kalte energimassasje, men det så mest ut som om hun delte ut juling. Vedkommende som ble massert så jeg ikke noe til etterpå, så enten ble hun så full av energi at hun måtte løpe litt, eller så var hun så skamslått at hun måtte innlegges.   Ikke vet jeg, og det så IKKE fristende ut ihvertfall.   Inne i et hjørne fant jeg en trivelig type som drev på med «Aurafoto».  Dette pirret min nysjerrighet grenseløs, så jeg måtte bare spørre hva dette skulle være godt for.  Den hyggelige typen forklarte at dette var for å oppnå selvinnsikt og balanse. Men jeg vet fra før at jeg er i ubalanse, og at auraen min sikkert trenger å strammes opp og fargejusteres både her og der, så jeg avsto.  

Jeg bestemte meg for å prøve en hånd- og ansiktslesing hos en Henning Yang Lee ihvertfall.  Flere sa at han er veldig flink, og treffsikker.  Jeg betalte 450,- for 15 minutter, og det han sa var vel for det meste såpass generelt at det kunne ha passet på de fleste.  Noe var direkte feil, og noe kjente jeg meg overhode ikke igjen i.   Jeg tenkte lenge på hva han hadde sagt,både om fortiden og om meg som person, og fant ut at hvis jeg la godviljen til, og tolket det veldig løselig, så ville det meste kunne stemme likevel.  Men jeg vil ikke tolke!  De skal fortelle meg helt nøyaktige ting! Ihvertfall for den prisen!  Nå gikk ikke jeg rundt å ba de andre lese meg for å bekrefte det han fyren sa, for jeg er av den oppfatning at skal man la seg spå, så får man ta det spåfyren sier for god fisk.  Ellers er det ikke noe vits. Hvis man må løpe rundt å få bekreftet spådommene, så er det vel strengt tatt et tegn på at men ikke tror spesielt på det de sier i utgangspunktet?  Og hva er da vitsen med å la seg spå?

Det var visstnok en av verdens rockestjernehelberedere der også…  En fyr som het satatustra eller Zaratyster eller noe sånt.  Noe indianer, og litt trommeslager tror jeg…  Han helbereder ved hjelp av vifting med hender, ustø tromming og mye plukking og stryking.  Ble litt mye drama, og jeg syntes det hele så mer enn litt suspekt ut, for han var veldig opptatt av å posere og smile til alle tilskuerene mens han «jobbet». Men det var veldig teatralsk og passe mystisk ihvertfall….  Personlig fikk jeg såpass problemer med å ikke sprute ut i høyst upassende latter, at jeg fant det best å bare drikke kaffe i stedet.

Jeg stakk innom igjen på lørdag kveld.  Da var det pubkveld med konsert.  Sikkert en sånn kjendisdame i alternativmiljøet som spilte og sang, men jeg hadde aldri hørt om henne, og syntes strengt tatt ikke det var så fint å høre på.  Men jeg kom i snakk med denne aurafyren fra dagen før. Han er healer, med varme hender, og jobber som synsk og alternativ mer eller mindre på hel tid.  Nå har jeg diverse plager og vondter både her og der, noe etter skader, noe fordi jeg er en halvgammel røy, og noe er sikkert bare syting.   Uansett, han la ihvertfall hendene på meg, og de VAR faktisk virkelig varme!  Ikke sånn vanlig varme fordi-du-er-svett-varme, men sånn skikkelig.  Rart var det ihvertfall.   Jeg var litt mindre plaget med vondter i dagene etterpå, men nå er de tilbake igjen. Alle sammen.  Så det var dessverre en høyst forbigående effekt.  Men rart var det…

Så ble jeg noe mer overbevist?  Nja….vet ikke ….føler meg ikke overbevist om at alle de som satt der og krevde penger for tjenestene sine virkelig hadde så mye mer enn gjennomsnittlig gjetting å komme med, men skal vel ikke flatt påstå at alle er svindlere heller.  Det koker vel i bunn og grunn ned til om hvorvidt du tror eller ei.  Og da er det vel ett fett om du oppsøker en messe, en healer, spåmann eller kirke. Men at det fins et marked for disse tjenestene, ja DET tror jeg.  Også var det disse hendene da… det var da snodig….

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s