Påske, påske påske…påske, påske påske!!!

Nå er det tid for appelsin, Kvikk-lunsj og Ludo på hytta!  Stakkars alle dem som ikke har hytte, for de blir helt alene i tomme byer, med kun en enslig kråke til selskap!   Det er tid for å pakke alt man eier i bilen, og forflytte seg til et snedekt landskap og en furupanelt liten flik av himmelrik i en uke.  Hva trenger man for en gjennomsnittlig påskeferie på hytta da?

1.Proviant for minst tre uker, utregnet etter formelen (ant) familiemedlemmer x4+3.  Bare sånn at man ikke skal gå fri for noe, for man er jo milevis unna nærmeste bensinstasjon eller butikk. (Sannsynligvis ikke, men det er uansett best å være på den sikre siden.)

2.Klær for hele familien, for alle tenkelige temperaturforhold. Påsken er sein i år, kan bli alt fra varmt til kaldt.  Som ventet kanskje i april..Men det er uansett greit å ha med litt ekstra,sånn for sikkerhets skyld.  I tilfelle man blir våt..eller kald.

3.Sengetøy, håndklær og duker, og servietter og stearinlys…  gjerne noen ekstra sett med sengetøy og håndklær, for det kan jo komme gjester.

4.Skotøy. Skisko, scootersko, snowboardsko, alpinstøvler for hele familien.  Blir ca 12 m3 med sko. 

5.Ski og akebrett til hele familien, også pulken til den minste som ikke går på ski selv enda, men har med ski likevel.

6.Husets kjæledyr. I bur, dopet ned med valium, for Pus hater å være i bil, og Fido spyr før det er gått to km.  I tillegg må det også medbringes kostbar spesialmat til 1000 kr pr. gram, for Pus er kastrert, og Fido har allergier. Det eneste som blir igjen hjemme, er gullfisken Blubb og hans kompis Doffen….Undulaten Emma er anbragt i skoeske for fjelltur, 

7. Sneskuter. Og slede. Og buret til undulaten.Og senga til Fido, og senga til Pus.Og en kartong engangsgriller.

8. Brus, juice, øl, sprit og rusbrus.Og vin. Hvit og rød. og Baileys. I mengder. Det kommer sikkert noen innom, og da må man ha litt å by på. Når alle disse greiene er pakket, så kommer man på at man ikke har pakket soveposer og liggeunderlag, så da må man pakke det også.

Sånn, nå skulle at være ramset opp.  Mor pakker ned, og Far pakker i bilen.  Når bilen er full, og hengeren er full, er det endelig på tide å suse på påsketur. Ungene hyler og bikkja spyr, mens katta remjer som om noen holder på å slite beina av den.  Far er svett, og Mor er svett, men så er dere endelig framme. På påskefjellet.  På hytta er det ikke innlagt vann, og det er seint og ungene er trøtte.  Det er tre minus ute, og tolv minus inne i hytta, som naturlig nok ikke har vært brukt på en stund.  Vann må hentes, ved må bæres, og ikke minst må alt fra bilen opp, og inn i hytta.   Når hytta endelig er varm, og ungene sover søtt i hver sin seng. kan påskefreden endelig senkes over de tusen hytter.  Mor husker på at hun har glemt å pakke kamera, og mobillader, og den nyinnkjøpte påskekrimmen ligger på sjenken hjemme.  Men påsken er i gang…og det skal bli beste påsken noensinne….

En kommentar om “Påske, påske påske…påske, påske påske!!!

  1. Fy søren, jeg er glad jeg ikke trenger å flytte meg en meter mer enn nødvendig i påsken! Tur med hunden i nabolaget blir neppe feil. Ser frem til ro og fred, verken mer eller mindre. 🙂 God påske!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s