Påske påske……påske…….Del 2

Sånn…vel anbrakt på hytta?  Etter gårsdagens utfart i laaaaaang og enda lengere kø, bak ørtogfjørti likesinnede, er du endelig framme.  Mor har allerede bestemt seg for å stikke hjemom en tur, for å hente mobillader og kamera og påskekrimmen.  Dessuten har hun glemt å ta med solkrem, og påskesola er skummelt sterk.  Far i huset fnyser gjerne av sånne litt homsete klisjegreier som solkrem, for han BLIR ikke solbrent.  Men ungene må smøres selvfølgelig.  Far smører bare ski. Og skuter. Og en matpakke, om ikke noen andre gidder å gjøre det for ham.

Det kokes kakao og sjekkes værmelding. For skal man på fjellet, så må været være bra. Eller akseptabelt.  Eller egentlig…så lenge man ser fra løypestikke til løypestikke, så er det evig godt nok.  Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær.  Eller pingler som ikke burde sette sine bein utendørs. Sånne som bare kjører eller går til nærmeste sneskavel, og graver seg ned der.  Sånne regnes ikke som skikkelige fjellfolk, og er en skam å bli sett med. Så det GJØR man bare ikke.  Man kjører forbi, med et hånlig lite vink, eller et litt nedlatende nikk…. et sånt som sier «jassågitt….sitter du der…ha..»

Jeg hører til den sistnevnte kategori.  Er såre fornøyd med å tasse til enden av egen tomt og lage meg en bitteliten sneborg.  Rett i nærheten av kaffetrakter, toalett og vindunk.  Ser ikke helt hensikten med å kjøpe meg et ekstra kjøretøy til kr sinnsyk sum for å kjøre en liten tur eller to i året.  Ei heller ser jeg poenget med å stroppe en pinne på hver fot, og ta en pinne i hver hånd og tung sekk på ryggen for å komme meg langt til fjells.  Jeg har akkurat det samme som alle andre rett her, på min egen tomt.  Jeg har sne, kakao, påskesol, om man er så heldig, og fred og ro.  Og jeg har appelsin og Kvikk-Lunsj. Og mer Kvikk-Lunsj og appelsin tre skritt unna om det skulle bli fritt.

Jeg trenger ikke sjekke værmelding. Jeg ser ut vinduet.  Er det fint, går jeg ut, er det ikke, så blir jeg inne. Enkelt og greit.  Blir jeg lei, går jeg bare inn, samme hvis jeg blir kald.   Jeg har engangsgrill og pølser, og om jeg ikke gidder å grille, så kan jeg tusle inn på et fullt utstyrt kjøkken og lage meg noe deilig å spise.  Pølser fra engangsgrill er nemlig ikke deilig.  De blir alltid litt svidd…eller ikke skikkelig varme, og ikke er pølser spesielt godt i utgangspunktet heller. Og særlig ikke med tørre lomper eller vasne, halvtinte brød.

Så bare stikk på fjellet dere:)  Jeg skal sitte rett her, og bare late meg, mens dere andre vaser og kaver for å komme dere på fjellet, god tur, og husk fjellvettreglene!  Siste tilføyelse, ny regel laget av meg: Fjellvettregel nr 10: Husk å ikke gå lengere enn du trenger!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s