Påske…..Del 3!

Såh…nå har påsken vart noen dager, og det er vel blitt helt klart at far i huset BLIR solbrent.  Unger og kjerring er smurt, så de har det nok bra.  Solkrem mot mannehud virker nok som en litt bedre idé nå, eller?

Jeg har nå sittet tre ganger i borg. Det var like kaldt og jævlig alle tre gangene og nå gidder jeg ikke det mer,ihvertfall ikke før det slutter å blåse. Ble kaldt i ræva og kaldt på fingrene og tærne. Heldigvis trenger jeg ikke streve i tre timer for å finne ut at det er kaldt, og heldigvis er jeg ikke svett og klam når jeg finner det ut.

Jeg følger forøvrig fjellvettreglene temmelig slavisk.   For sikkerhets skyld, for man skal være forsiktig i påsken. Og i solidaritet med alle påskeferiefolk der ute.Her er en oppsummering i tilfelle noen har glemt dem.

1. Ikke legg ut på langtur uten trening. Check!  Gikk tre skritt, evig langt nok for den formen jeg er i.  Pust-pes pust-pes. Besvimte nesten av utmattelse etter en tur i postkassa, så tipper langtur er utenfor rekkevidde.

2. Meld ifra hvor du går.  Har sagt ifra at jeg gikk ut. Man skal si ifra hvor man går.Selv om det er bare en kort tur.Og det er det. Virkelig.

3.Vis respekt for været og sjekk værmeldingen. Har sjekket værmeldingen, den var ikke interessert. Har vist respekt for været.  Været viste ikke respekt tilbake.

4. Vær rustet mot uvær og kulde.  Jeg er rustet med klær etter forholdene. Ekstra tøy ligger lett tilgjengelig i gangen, bare til å hente ved behov. Ryggsekken ligger i kroken. Spaden står på trappa. Rusten var jeg fra før.

5. Lytt til erfarne fjellfolk.  Jeg har lyttet til erfarne fjellfolk. De sa jeg ikke burde gå noen steder uten støttekontakt. Jeg forholder meg til det.

6.  Bruk kart og kompass. Har ikke kart og kompass.  Har stedstjeneste på mobilen, men regner med at det er trygt å bevege seg uten, så lenge jeg kan se huset.  Klarer uansett ikke å gå gå langt at jeg ikke ser huset.

7.Gå ikke alene.  Jeg går ikke ut alene. Det er gørrkjedelig, og gidder ikke lide alene i en jævla sneborg.  Skal JEG lide, så skal noen værsågod få lide sammen med meg! Det er faktisk ikke så stas å sitte i en hersens sneborg å liksom KOOOOOSE seg når det regner kattunger og blåser stiv kuling eller lignende.

8.Det er ingen skam å snu. Jeg snur tvert om det blir bare bittelitt trekk!  Eller om jeg ikke gidder å være ute likevel. Har fått informasjon om at jeg allerede burde skjemmes, så skammen blir ikke større av å gå inn igjen i samme farta.

9.Grav deg ned i tide.  Jeg er gravd ned i tide.  Til og med litt FØR tida var det noen som sa.  Det er bare misunnelse og dårlig næringsvett. Jeg tar ingen kritikk på dette punktet. Den som mener noe annet er bare dum og jeg er ikke enig.

10. (Nyskrevet regel) Ikke gå lenger enn du trenger.  Å gå langt er seriøst OPPSKRYTT!!! Og mamma; VET du mener det godt når du kommer å parkerer ski, sko og smurning på trappa mi, men ærlig talt, har ikke du lært noen ting på den tida du har vært mora mi?

Riktig god påske, vær forsiktig, for fjellet er skumle saker!  Jeg holder meg her.  Rett i nærheten av infrastruktur og sivilisasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s