Pappahelg…

Så ble det freda´n…den store dagen for par i alle aldre, i hele Norges land.   Den første kvelden i uka da man kan slenge beina på bordet, og bare være sammen, lage mat, ete seg tjukk og trøtt, og slumre i en stol til det er på tide å legge seg.  Her i huset er fredagene blitt litt annerledes enn før, og det er litt å venne seg til.

Annenhver fredag er det Junior, meg og to luksusblondiner(kjøtere) som møter helga med pizza foran Tv´n og brus, annahver fredag er det bare meg og blondinene. Denne fredagen skal tilbringes i sofakroken med kun Lillebolla og Skranglebein(blondiner), et glass vin om jeg gidder, og beina på bordet. Annen hver fredag ligger det en hel helg foran meg, som regel uten en eneste plan, og jeg er såpass giddeløs, at jeg kreker meg ikke ut av døra på eget initiativ heller.  Så da sitter jeg her.  Men noen ganger er det litt godt da.

Denne spesifikke fredagen er jeg kommet hjem fra studiedager i Alta.  Tre dager med forelesninger, og hodet fullt av ideer og planer for framtida.  Denne fredagen var det veldig godt å komme hjem, uten å møte andre enn blondinene.  Jeg har nemlig tynt søster´n til å hjelpe meg i huset i påsken…. Hun gråt sine modige tårer, og tryglet om å få slippe, men når lillesøs kommer på besøk til storesøs, så ser det storesøs som bestemmer.  Og storesøs….det er meg!

Vi har malt taket.  Det er en h$!#%!$%1 jobb når man er 1,5 m høy, og ikke har gardintrapp. Vi klatret rundt på hver sin stol som små søte apekatter med håret fullt av maling, men jobben ble da gjort.  Taket har hatt en sånn litt grøfte-grumse-grå-spraglete valør ganske lenge, og når man har tilbrakt såpass mye tid på rygg på sofaen og stirret i taket som jeg har gjort i det siste, så blir det irriterende!  Derfor: maling!  Vi er usedvanlig klønete, både jeg og søster´n, så vi sølte litt på ene veggen, og da måte vi male den også….også ble det et håndavtrykk over ene vinduet…Siden vi drakk litt rødvin mens vi jobbet, så vi ikke det før det var for seint til å tørke bort, og da fikk det bare være, for vi hadde ikke mere maling, og Byggmakker hadde stengt for påsken…

Men alt i alt ble vi ganske fornøyde. Man skal jo ikke gå fagfolk i næringa, så det SKAL syns når amatører har jobbet alene uten tilsyn av voksne.  Stua ble lys og fin, vi fikk flyttet på ca alt jeg eier, og nå er det mer jentete her.  Og alt står der JEG vil at det skal stå.   Forståsegpåere vil nok hevde at det er «et ledd i en frigjøringsprosess» og det har de kanskje rett i.  Det ble på et vis lettere å puste her, og det kjentes mer som MITT hjem. Jeg har til og med kostet på meg nytt, litt sexy sengetøy, som ingen andre enn meg har sovet i….(Sitat fra frøkna på Kid som solgte det til meg…Har aldri tenkt på sengetøy som sexy helt av meg selv)

Nå når hjemmet mitt ikke bærer preg av andres smak mer, så har jeg nok tatt et steg framover, mot det livet jeg skal skape for meg, junior og blondinene.    Hva det spesifikt skal inneholde er forøvrig ikke avklart enda, men jeg kjenner på en frihet som ligger i å ha en åpen framtid.  Jeg VET ikke hva jeg gjør om tre år…for tre år siden ville tanken gitt meg panikk, men nå opplever jeg en undrende forventning knyttet opp mot framtiden, og en spenning på hva den kan bringe.  Jeg er ikke redd for min egen framtid lenger, og DET er godt på en alenefredag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s