Godt nytt år!

Så er den her igjen.  Den aller siste dagen i året.  Det nye ligger urørt og uutforsket foran meg, og det gamle året skal oppsummeres, evalueres og legges bort.

Denne dagen er på mange måter den mest løfterike av alle dagene i året, for den bærer med seg løfter om en ny begynnelse. På sammemåten som den første vårdagen, lover den forandringer og vekst. Det nye året er rett om hjørnet, og alt fra i fjor kan legges til hvile.

Dette året har vært langt og bratt. Men jeg kom igjennom.  Hele livet mitt endret seg i 2014, og jeg er ikke heller den samme lenger.

Jeg fikk en ny identitet i 2014.  Jeg gikk inn i dette året uten å ha noen klar formening om hva framtida skulle bringe, og hvem jeg skulle bli.  Min tidligere status som ektefelle og mor hadde tatt slutt, og alle drømmene og forventningene for de kommende årene var knust og tilintetgjort, og nye drømmer, ja de tar tid å forme.   I fjor var denne dagen full av trusler og sorg, men i dag er den fylt av forventning.

Jeg har hatt et år fylt av utfordringer, men jeg har også funnet min egen vei…min egen identitet, og frigjort meg fra det livet jeg hadde engang.  Selv om året har vært stritt, så har det også vært fullt av små seiere for meg, små steg framover mot en framtid som skal inneholde junior, en hund og meg.   Det nye året kommer også i år med utfordringer, men nå er jeg rustet til å takle dem, jeg kan møte dem med vilje, styrke og trygghet på at alt ALLTID ordner seg til det beste.  Jeg har nemlig funnet tilbake til meg selv.  På godt og vondt.

Det siste året har jeg møtt meg selv i døra såpass mange ganger at jeg ikke vil telle dem engang, men jeg har lært. Lært om meg selv, om hvem jeg er, og hvem og hva jeg ønsker å være.  Jeg har formet en ny dag fra ruinene av de gamle dagene, og denne gangen har jeg bygget broer, istedet for vegger.   Jeg er et år eldre, og for første gang, er jeg også blitt et år smartere.

Jeg har lært å leve alene, og å sette pris på mitt eget selskap. Det har tidvis vært en ensomhet som har vært vond å møte , men nå er den erstattet av en alenehet som er både trygg og behagelig.  Det er blitt godt å være meg igjen, og ingen av forandringene har skadet meg på noe vis.  Jeg har lært å snekre, og oppdaget at jeg faktisk liker det, jeg har fortsatt utdannelsen min, og er nå bare et halvår unna bachelorgraden, og jeg har funnet nye venner, og ikke minst, funnet tilbake til gamle venner som jeg trodde var tapt.  Dette året har hatt mange nedturer, men oppturerene har også vært tallrike.  Og for hvert nederlag jeg har møtt har jeg lært, og jeg har vokst. Jeg er blitt litt fattigere, men også uendelig mye rikere.

Når jeg nå tar et endelig farvel med det gamle livet og det gamle året, ønsker jeg den nye tilværelsen velkommen, uten frykt og usikkerhet.  For selv om det er det ukjente som ligger foran meg, så er det ingen trussel i det.  Jeg møter det nye året med forventning og glede, og ønsker dere alle et riktig godt nytt år, og ser fram til å møte det sammen med alle som betyr noe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s