Dameting og manneting…

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/frp/frp-politiker-raader-norske-menn-aa-hente-seg-asiatiske-koner/a/150944/

Denne sakset jeg fra nett…en helt vanlig betraktning fra en helt vanlig Frp-fyr. I og for seg ikke noe oppsiktsvekkende med denne type ytringer, men det var likevel noe som fikk meg til å stoppe opp.

Han sier: Norske kvinner er opptatt av karrieren og ikke av å gjøre mannen sin fornøyd.   Det pekes på at vi ikke er yndige, høflige og opptatt av hus og hjem på samme måten som asiatiske kvinner.  Og det stemmer helt sikkert.

Personlig er jeg opptatt av hus og hjem, men ikke for å tilfredsstille en mann.  Jeg gjør unna nødvendig vedlikehold, herunder også snekkerarbeid, med dødsforakt, jeg vasker når jeg må, og støvsuger sikkert altfor sjelden.   Jeg har som singel dame vært nødt til å lære meg noen såkalt mannlige ferdigheter, sånn som snekring, trilling av trillebår, skifting av dekk og smøring av sykkelkjede.  Og gjett hva:  Ingen av delene var spesielt vanskelig!  Tungt i noen tilfeller, bevares, men ikke SÅ tungt at jeg ikke fikk det til.

Jeg har i løpet av det siste året fikset følgende:  Nedløpsrør til takrenner.  Fant masse deler og greier, og med litt hjelp av Google, en video på You-tube, og en forståelse av hvilken vei vann renner, så kom rørene på plass.  Jeg har lagt om fra vinterdekk til sommerdekk, og tilbake til vinterdekk igjen, helt selv.  Jeg har malt og skrapt huset utvendig, og jeg har reparert taket midlertidig.  Jeg har lagt nytt bjelkelag på terrassen, fordi det var så mye svikt og knirk. Og jeg har trillet ut tonnevis med ny grus på gårdsplassen.

Og gjett hva:  Kunne aldri fått til det om jeg skulle konsentrere meg om å være yndig.  For jeg ble faktisk både skitten og svett, og måtte håndtere manne-verktøy.  Slike som går på strøm, og ikke bare holde meg til å slå inn småstifter til broderioppheng med en bitteliten, blomstrete hammer.   Jeg har anskaffet kappsag, stikksag og drill, og ikke sånn rosa skit, men skikkeig proffverktøy!  Vet ikke om menn flest finner en skitten og svett dame med power-tools spesielt attraktiv, men ærlig talt så driter jeg i det så lenge huset ikke faller ned over ørene på meg!

Til sommeren skal jeg reparere taket permanent. Skal skifte papp og endel råtne bord.  Tenker det kommer til å bli tungt, men ikke sånn at jeg ikke får det til.  For taket må jo bli tett, og da må jeg bare til pers da.

Om jeg skulle følge Frp-mannens oppskrift, så skulle jeg da egentlig sittet inne og følt meg aldeles overveldet fordi alle disse oppgavene ikke ble gjort. Kanskje jeg kunne bakt noe, eller hengt opp en blomstrete gardin i min frustrasjon, for så å gråte en skvett fordi det knirker når man skal gå over terrassen, og det regner inn gjennom et hullete tak?  Jeg kunne selvfølgelig ha sittet på mitt nyvaskede kjøkken og fundert over hvordan jeg skulle få en mann til å fikse dette for meg, og jeg kunne bare ha strøket noen duker for å gjøre det pent inne.

Ser ikke at noen av disse tiltakene ville ha løst et eneste ett av mine problemer med huset , og ser ikke heller at jeg har noen sjanse i havet til å få en mann til å gjøre dette for meg, uten at det koster skjorta. Så da får jeg finne meg i å ikke være yndig.

Men alt håp er ikke ute!  For om et par års tid, når jeg er ferdig med å gjøre sånt ukvinnelig arbeid, DA kan jeg være en yndig og søt kvinne igjen!  Om jeg får det til da…

Yndig har ikke helt vært min greie og jeg er faktisk karriere-orientert.  Jeg kommer aldri i verden få til å være kone-pone til noen som helst, og jeg kommer til å fikse det som fikses trengs!   Jeg er glad i huset mitt, og jeg liker å holde på hjemme, men jeg liker å snekre…og male..og trille med trillebår….   Sånn stryking av sengetøy, skjorter, gardiner og duker gjør meg aggressiv, og baking gjør meg fortvilet!  Det eneste damete jeg får til, er å lage mat. Så om det fins en mann som vil ha litt ukvalfisert snekkerhjelp i bytte mot husvask og kakebaking, så er det bare å rope ut, kan sikkert hjelpe deg med dekkskift også, men da må du bake TO kaker!

Jeg ønsker meg forresten rosa arbeidsbukser…med snekkerforkle…sånn at jeg kan være så yndig som mulig, mens jeg gjør ting som ikke er yndig i det hele tatt….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s