Å vaksinere eller ikke vaksinere….

Det finnes masse argumenter for å vaksinere unger.  Det finnes masse argumenter for å la være.    Det finnes statistikker og forskningsresultater som viser vaksinenes fortreffelighet, og det finnes følelsesargumenter for å slå disse ihjel. Personlig kan jeg ikke fatte og begripe at dette egentlig er noe å diskutere engang.   Vaksiner virker, punktum!

Nå sist er det meslinger som er på frammarsj, fordi endel foreldre har valgt å ikke vaksinere ungene sine. Argumentene mot er mange…Og jeg skal nevne noen få av dem.

1: Når barn får gjennomgå disse sykdommene naturlig, så får de et mye sterkere immunforsvar!

-BAH! Humbug, det du derimot KAN ende opp med, er en hjerneskadet unge som kommer til å trenge døgnkontinuerlig pleie resten av livet. Det er forsåvidt naturlig nok, men tipper det hjelper lite med et naturlig sterkt immunforsvar når ungen er ute av stand til å klare seg selv.   Du kan også ende opp med en liten grav, med en liten stein på , og dette regnes også som naturlig.  Blomstene du planter der, er sikkert også naturlige.  Vaksiner ungen, så slipper den å gjennomgå et fullt sykdomsforløp, med mulige følgeskader.

2: Vaksiner inneholder kvikksølv!

-Øøøø…nei, det gjør de ikke…   Ungen din får faktisk i seg kvikksølv gjennom morsmelk, fisk, eting av sand osv..  Altså er vaksine ufarlig, og kommer IKKE til å føre til senskader.  Ikke prøv å motbevise det engang, for det klarer du ikke!

3: Medisinsk storindustri tjener bøttevis med penger på at vi tror at vaksiner virker og er nyttige!

-Ja, det gjør de.  De ville tjent enda mer på å la oss bli syke for å deretter finne opp en kur.  Men det gjør de ikke. De lager vaksiner så vi slipper å bli alvorlig  syke.  De tjener nok enda mer på alle kosttilskuddene du propper ungen din med for å styrke immunforsvaret på naturlig vis….

4: Forskningsresultatene er falske og produsert av en kynisk medisinsk industri!

-Nope.  Enkel logikk: Før fantes det utbrudd av både Polio, Kopper og Tuberkulose.  Så begynte et massivt vaksineprogram, nå er disse sykdommene praktisk talt utryddet.  Meslinger var også nesten utryddet, men så fant dere på at vaksiner er tull, og nå er Meslinger tilbake igjen.  Hvor mye mer trenger du å vite?

5: Legene lyver om vaksinenes virkning, og det fins masse bivirkninger!

-Nei det gjør de ikke. De tilbyr deg resultatet av ÅR med forskning, som kan bidra til å redde både ungen din og deg.  De vanligste bivirkningene er lett feber, ømhet i muskler og ledd og nedsatt allmentilstand i noen dager.  Dette er forøvrig tegn på at immunforsvaret jobber, og at kroppen utvikler antistoffer.  Altså en naturlig styrking av immunforsvaret uten et fullt sykdomsforløp.

6: Trippelvaksinen fører til autisme!

-Nei…dette er blitt blåst opp som en kjempesak, enda forskning ikke har kunnet påvise en sammenheng.  Det som derimot henger sammen, er tidspunktet for vaksinen, og tidspunktet man ser tegnene på autisme.  Vaksinen har altså ingenting med dette å gjøre. Dessuten er det veldig ironisk at du ikke tror på forskning som sier at vaksiner er bra, mens du ukritisk omfavner resultater som sier det motsatte?

Jeg forstår at det finnes endel alternativ-foreldre der ute, som helst ønsker at barnet skal leve så naturlig som mulig, men vit dette: Det er IKKE alt som er naturlig som er bra!  Nøtter og egg kan være livsfarlige for en allergiker, og uran er også en naturlig substans.  Økologisk og organisk mat er kjempeindustri, og ikke dyrket på den trivelige farmen til Ola Bonde på Høvik, med lykkelige kuer, frittgående høner og lykkelige små lam.  Kornet og grønnsakene du spiser er IKKE dyrket i verandakassen til kona hans, og det er ikke sikkert at arbeiderne som hjelper ham er tarifflønnet.  Kosttilskudd er også storindustri. Naturmedisin likeså.

Vaksiner er derimot utviklet for å beskytte befolkningen mot alvorlige sykdommer, og styrken i vaksinene ligger også i antall vaksinerte personer.  Når mange er uvaksinerte, kan de være smittebærere, og dermed redusere sikkerheten for alle oss som syns sykdom er unødvendig.  Jeg ser ikke poenget med å utsette barnet mitt for et fullt sykdomsforløp, når jeg kan gi en vaksine istedet. Jeg ser ikke poenget med å la barnet mitt gjennomgå smertefulle og plagsomme sykdommer som kan gi varig skade, når det fins en superenkel løsning i vaksinene. Jeg ser ikke heller at du er ditt samfunnsansvar bevisst når du velger å ikke vaksinere barnet ditt. Du risikerer MITT barns trygghet gjennom dine uoverveide og uopplyste valg!

Om du snakker om økologi, redding av regnskog, beskyttelse av våtmarker eller noe annet, kommer jeg ikke til å ta deg på alvor. Nettopp fordi du ikke engang skjønte noe så enkelt, så selvfølgelig for oss som elsker våre barn, at å beskytte menneskeheten mot farlige sykdommer er en bra ting. Du velger å bruke følelsesladde og naivt, idealistiske argumenter for å beskytte barnet mot de skrekkelige vaksinene.

Jeg forstår at følelsesladde argumenter kan brukes til å slå ihjel selv døden!  Jeg bruker vettet, og slår døden ihjel med vaksiner!

2 kommentarer om “Å vaksinere eller ikke vaksinere….

  1. «Jeg ser ikke heller at du er ditt samfunnsansvar bevisst når du velger å ikke vaksinere barnet ditt. Du risikerer MITT barns trygghet gjennom dine uoverveide og uopplyste valg!» – ELSKER DET. Jeg skjønner virkelig ikke at folk kan være så egoistiske og blindt priviligerte at de tørr å la være å vaksinere!
    Mange mennesker ville ofret alt for å kunne få vaksinere barna sine mot dødelige sykdommer. Folk er så himla redde for bivirkninger at de glemmer å se de store konsenkvensene.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s