Trenetrenetrene….

Jeg trener IKKE!   Jeg nekter fullstendig å la med dra inn i et treningsstudio, fylt av snodige apparater, og sunne friskuser med definerte muskler!

Jeg akter IKKE å kjøpe meg fancy treningstights og løpe-app, som skal vise verden hvor uendelig sunn og flink jeg er!  Og jeg tar IKKE Botox eller fillers eller andre uhumskheter for å bekjempe aldring!

Jeg er nå blitt over 40, og jeg anser at den eneste trimmen jeg vil ha, er en liten tur med kjøteren hver dag.  Jamen, DET er da trening, sier du?  NEINEINEI, det kan det umulig være, for det oppleves ikke som trening, og det fins ingen gå-tur-med-hunden-app, som kan dele mine fantastiske prestasjoner med omverdenen.Og det fins heller ingen kles-kolleksjon for hundeturgåing. Fins ikke egne sko for det engang!  Du kan velge mellom joggesko, løpesko, aerobicsko, spinningsko,klatresko,skisko…ja du skjønner.  Det fins ikke gåturmedhunden-sko. Så jeg HAR joggesko, men jeg har aldri jogget med dem.

Jeg har ikke definerte muskler.  Ikke en eneste én faktisk.  Jeg er akkurat like myk over det hele, og fordeles jevnt utover sofaen når jeg slenger meg overende.  Jeg blir liksom litt flatere når jeg legger meg ned, og det er stort sett bare et litt stramt belte, strømpebukser og en litt for trang T-skjorte som holder meg i fasong når jeg står oppreist.  Men jeg nekter å la det plage meg.

Eller..OK, det plager meg litt….sånn som når ungen påstår at jeg er litt søt og myk på en mor-aktig måte, eller jeg prøver å klemme meg inn i den størrelsen klær som butikkdama mener jeg skal ha, og jeg må brette og stappe mykhet inn under linningen på buksa sånn at jeg ikke får sånn «muffin-topp».  DA skulle jeg ønske at jeg var litt fastere.

Men så går det over.

Blir nemlig ikke SÅ trist at jeg løper til mitt lokale tortur….øøø treningssenter for å få meg et medlemskort. Jeg løper ikke heller forresten.  KAN sikkert løpe, men klarer ikke….  Det går bra i tre steg, så er det pust-pes-pust-pes, og dessuten skjønner jeg ikke at det er mulig å skynde seg slik etter INGENTING?

Joggere for eksempel….skumle folk med dødsforakt i blikket, og dyr pulsklokke til å måle treningseffekt med… Jeg har til enhver tid hvilepuls, trenger ikke noe fjongt utstyr til å fortelle meg dét.   Hvis jeg løper, så må du også løpe, for da er det noe som jager meg. Og jeg kommer garantert til å bli innhentet, så bare redd deg selv du.

Jeg forbeholder meg retten til å forfalle i fred.  Det mases overalt om trening, kosthold og svinedyre skjønnhetsbehandlinger som vil få meg til å framstå både vakker, slank og vellykket. Og ikke minst yngre.  Jeg vil ikke nødvendigvis framstå som yngre!  Jeg er en barnslig sjel, og det er litt trist å skulle bruke så mye penger og krefter på utseendet når jeg heller kan bruke dem på deilig mat!  Og kanskje en reise, eller bare litt snop!  Blir barnslig lykkelig over deilig mat, og henrykt om jeg får dessert! Jeg eter nøyaktig det jeg har lyst på, og får frysninger av sånne pulverkurer, måltidserstattere og sunne sjokolader. Disse framstår for meg som det ypperste av skjønnhetstyranni!  Mat skal være nytelse, og det er litt for mye glede i god mat og vin, til at jeg vil ofre det på skjønnhetens alter. Jeg får da heller bare finne meg i å være litt myk, og kanskje litt krøllete i fjeset.  Det fins masse eksempler på krøllete, myke og søte ting.  Mopser, foreksempel. Og bestemødre! Og …..nei, kommer ikke på flere.  Men det betyr ikke at de ikke fins!  Det betyr bare at de også er bukket under for treningsmaset, og har sluttet med å være myke.

Men jeg skal bli kjempetjukk og myk. Har spart i årevis for å få en skikkelig brei bak, men har mislyktes fatalt. Jeg er blitt litt mykere på midten, men baken er like smal. Det eneste som har skjedd, er at jeg har utviklet en forkjærlighet for sjokolade, kaffe, rødvin og Thai-mat. For ikke å nevne digre biffer med feit saus og poteter.   Sånn lavkarbogreier er ikke noe for meg.  Less is more sies det, men jeg sier «mer av masse er passe».  Unntatt når det gjelder trening, for der stemmer det helt! Usunn livsstil sier du, kommer til å dø før tida?  Pffffffff…..skjer ikke!  Husk på dette: Alle dør når de skal, ihvertfall ikke før eller etter, og dødsraten i Norden er konstant: Ett dødsfall pr.innbygger. Og det er uavhengig av treningsinnsats.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s