Snøkaos!!!!!!

Hey! Søringer! Det fenomenet dere har opplevd i går, med masse hvitt stoff som raser ned fra himmelen, og truer med å begrave dere levende på  20 centimeters dyp, det heter VINTER!  Det er ikke et resultat av global oppvarming, men faktisk et helt vanlig, og relativt harmløst fenomen.  Det inntreffer ca en gang om året, sånn mellom oktober og mai, og går over helt av seg selv, uten at regjeringa må gå av.

Den fører gjerne med seg noen endrede aggregattilstander på vann, det går gjerne fra flytende til fast form, og da heter det sne. Eller is, avhengig av hvor det ligger, og snekrystallenes formasjon.  Is bekjempes best med litt sand, elle isbrodder på skoa, om man ikke har sand. Billige brodder fåes på Rema, Nille og Europris.

Sne bekjempes best med noe som heter spade, eller sneskuffe.Om man liker det motorisert, kan man også bruke snefreser.  Spaden virker sånn at man flytter sne fra der man ikke vil ha den, til et sted den kan smelte i fred. For joda, den GJØR det, helt av seg selv, og vi har sett på værmeldinga at sånt ikke blir liggende spesielt lenge hos dere.

Myndigheter bruker gjerne noe som heter brøytebil for å fjerne sne.  Dette er en lastebil med plog foran, men deres myndigheter har visst glemt å kjøpe vinterdekk til sine brøytebiler.  Dette er veldig viktig for at brøytebilene ikke skal gli.   Det er derfor forståelig at det ikke blir brøytet, ettersom brøytebilene ligger strødd i grøfta over hele østlandet.  Vi nordpå skjønner ikke helt hvorfor det virker så innmari viktig at grøftene er brøytet, men det er sikkert en mening bak.

Her er et lite overlevelseskurs fra meg i nord, til deg i sør:

1.Kommer meg ikke på jobb!!!!!   Løsning: Bli hjemme fra jobb.  Det er så kaos at det er ekstrasending på NRK, så da er det ingen som kommer til å reagere.

2.Jeg kommer meg ikke ut med bilen!!!!   Se punkt 1 for løsning.

3. Jeg kommer meg ikke med bussen!!!  Igjen….se punkt 1….

Skjønner ?  Det er faktisk så enkelt, at om verden er forsvunnet i 20 cm sne, så er det ikke noe vits å stresse med å komme seg avgårde.  Sjansen er stor for at ingen kommer til å savne deg om du uteblir, for alle andre er også værfaste hjemme.

Vi skjønner at dere blir frustrerte når veier er uframkommelige, kollektivtransporten står, og verden som dere kjenner den forsvinner.  Vi opplever dette hvert år i større og mindre grad, men vi har kanskje en litt mer avslappet holdning til fenomenet vinter.  Vi ler oss fillete av dere som syter og bærer dere over det som vi karakteriserer som en vanlig vinterdag.  Vi skjønner bare ikke hva dere bærer dere over.

Vi forstår derimot at det er utfordringer knyttet til «store» snemengder i tett bebyggelse, og at det er fryktelig uvant å skjøre bil oppå alt dette hvite.  Men kanskje skulle dere bare adoptert den Nord-Norske metoden med å stresse ned i møte med vinteren? Bare drit i å gå ut, bare la verden sne ned, ta tak i det i morgen.  Kanskje har dere tint fram allerede da?

Jeg vurderer å opprette en Nord-Norsk hjelpesentral, som assistanse for dere i disse vanskelige tider.  Hjelpesentralen kunne sendt sneskuffer, sand, vinterdekk og erfarne brøytebilsjåfører som nødhjelp.  Men sjansen er stor for at konvoien med hjelpesendinger ikke ville rukket fram før sneen var tint, så vi lar det bare være.  Men vit at vi føler med dere….og tenker på dere, og ler oss mer ihjel mens vi gjør det:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s