Det perfekte antrekket!

Jeg skal i konfirmasjon.  Ganske snart, og i den anledning må man jo ha noe respektabelt å ha på seg.  Det nytter ikke å komme i fint selskap uten å være fint kledd, men når man skal gjøre dette på alenemorstudentbudsjett så blir det litt utfordrende.

Jeg har ransaket klesskapet mitt.  Hadde masse klær, bevares, men samtidig er jeg fri for noe å ha på meg. Eller….jeg hadde pene sko, og ei tynnstrømpebukse uten hull….  Men å  finne noe som jeg knne ha på OVER strømpebuksa? DET var verre.

Jeg fant kjoler. Mange kjoler. Men ingen av dem egnet seg for anledningen. Man skal visstnok ikke ha på seg en svart kjole, og ikke noe som er for sexy og utfordrende.  Og den sommerlige solkjolen som jeg elsker å bruke i Syden, var liksom ikke heller HELT egnet for en konfirmasjon. Og de andre kjolene hadde på en måte endret litt fasong der de hang.  Tror jeg har en skapnisse som syr inn klærne mine, eller så har jeg et fuktproblem i skapet. Resultatet var nedslående, og jeg gikk over til jakker, bluser og skjørt i stedet.

Skjørtene mine var dessverre blitt litt for trange de også.  Eller så var de for vide.  Eller for side..eller korte. Et par av dem klarte kunststykket å være for trange, og for lange på en gang.  Og atter andre hadde blitt så merkelig smale og korte, og med glidelåser som ikke ville opp, og når de først var kommet opp, så ville de ikke ned igjen.Uansett hvor mye jeg trakk inn magen!  Og det var ikke bedre med blusene!  Tvangstrøyer, alle sammen, unntatt en som jeg brukte da jeg var gravid i 2001….

Jakkene derimot, DE passet!  Men det blir kanskje ikke så fint med penjakke, strømpebukse og pensko? Og dressbuksa?  DEN klamret seg til kroppen min så det spraket i sømmene!  Og når man ikke kan sitte, puste eller spise, så har man ingenting i selskap å gjøre likevel.  Men det må da gå an å løse?

Jeg tok en titt i sy-skapet i gangen.  JA, jeg har faktisk et sy-skap, fordi jeg faktisk KAN sy! Og jeg har symaskin og alt!  Men jeg ble litt motløs likevel, fordi det tar TID å sy. Tid jeg ikke nødvendigvis har, midt i oppgaveskriving og kjøring av tenåring både hit og dit. Og selv om jeg fant fin thaisilke, kjøpt i Thailand, så virket det som en fullstendig idiotisk idé å sette seg ned å lage noe selv. Dessuten er det LEEENGE siden jeg sydde noe mer avansert, så det kommer til å bli plundring og plaging.Og stikking av fingre, og misting av knappenåler som man finner med bare tær to mnd senere!

Så nå må jeg enten slanke meg inn i de klærne jeg allerede har, eller investere i noe nytt.  Og penklær har man strengt tatt ikke bruk for så ofte, og da blir det litt overkill å bruke masse penger på det.  Så jeg må vel slutte med påskemarsipan til halv pris og ete litt gulerøtter i noen uker, så blir det vel en råd med noe å ha på seg.

Men kastet jeg noe da?  Neeeeeiiiiiiiii!!!   Alt jeg har i klesskapet er kjekt å ha, og EN DAG kommer jeg til å passe dem igjen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s